یکی از اطلاعاتی که در کارنامه اولیه کنکور قابل مشاهده برای داوطلباست، رتبه کل در سهمیه نهایی کنکور سراسریه که متقاضیا می تونن بر اساس این رتبه از جایگاه خودشون نسبت به سایر افرادی که دارای سهمیه یکسان و در یه گروه آزمایشی شرکت کردن مطلع بشن تا بتونن با توجه به این رتبه انتخاب رشته خودشون رو انجام بدن.
برای مشاوره رتبه کل در سهمیه نهایی کنکور سراسری
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۵ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
سهمیه های مختلفی در کنکور سراسری برای داوطلبا ارائه شده تا این افراد بتونن بر اساس عدالت آموزشی نسبت به سایر متقاضیا با استفاده از این سهمیه ها اقدام به انتخاب رشته کنن. ازجمله سهمیه های ارائه شده تو کنکور می تونیم به سهمیه مناطق، سهمیه ایثارگران 5 و 25 درصد، رزمندگان و خانواده شهدا اشاره کنیم که توسط سازمان سنجش در زمان ثبت نام کنکور در دفترچه ثبت نام آزمون سراسری برای تمامی متقاضیا ارائه میشه تا بتونن با اطلاع از جزئیات این سهمیه ها برنامه ریزی خودشون رو انجام بدن.
بعد از برگزاری کنکور تمامی سهمیه ها برای داوطلبا تو کارنامه اولیه مشخص میشه و متقاضیا می تونن بر اساس رتبه در سهمیه، رتبه کل در سهمیه، رتبه کشوری و ... اولویت بندی های خودشون رو طبق این رتبه ها انجام بدن و در فرم اینترنتی انتخاب رشته وارد کنن. رتبه کل در سهمیه یه رقم منحصر به فردی نیست و از عدد یک شروع شده و تا آخرین نفر شرکت کننده در هر سهمیه ادامه داره. به عنوان مثال ممکنه چند تا رتبه 90 در سهمیه نهایی داشته باشیم به این صورت که یه رتبه تو سهمیه رزمندگان، سهمیه منطقه 1 و ...
به دلیل اینکه تعداد رتبه ها تو کارنامه اولیه زیاده و داوطلبا نمی دونن از کدوم رتبه باید استفاده کنن تصمیم داریم در این مقاله در مورد رتبه کل در سهمیه توضیح بدیم تا در مهلت انتخاب رشته مشکلی تو زمینه بررسی رتبه ها نداشته باشین. پس می تونین ما رو تا اخر این مقاله همراهی کنین.
با توجه به زیاد شدن تعداد متقاضیای شرکت کننده در کنکور سراسری و سنگین شدن رقابت بین داوطلبا، یکی از اهداف اصلی از ایجاد سهمیه های مختلف برای پذیرش در دانشگاه ها، داشتن برابری و عدالت با توجه به امکانات و رفاه آموزشی برای متقاضیای ادامه تحصیل در دانشگاه ها است.
تموم متقاضیای کنکور سراسری زمان ثبت نام باید بر اساس شرایط خودشون بند 27 فرم اینترنتی ثبت نام را که مربوط به سهمیه ها است، تکمیل کنن تا زمان تصحیح اوراق این آزمون، هر داوطلبی با توجه به سهمیه انتخابی خودش سنجیده بشه. سهمیه های کنکور سراسری در چند دسته تقسیم میشن که شامل: سهمیه مناطق یک و دو و سه، سهمیه رزمندگان، سهمیه ایثارگران 5 و 25 درصدی و سهمیه خانواده شهدا است.
به سهمیه ای که داوطلب در اون سنجیده میشه و بر اساس اون رتبه کل در سهمیه نهایی و رتبه در سهمیه نهایی برای هر زیر گروه بدست میاد را سهمیه نهایی میگن که در کارنامه اولیه این سهمیه نهایی برای اطلاع داوطلبا نوشته شده است.
برای اطلاع از سهمیه ایثارگران و کاربرد اون در انتخاب رشته حتما مقاله زیر را بخونین.
همونطور که گفتیم، زمان اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری برای تموم داوطلبایی که در این آزمون ثبت نام کردن یک کارنامه اولیه (مطابق شکل) توسط سازمان سنجش صادر میشه که در اون اعداد زیادی مثل رتبه کل کشوری، رتبه در سهمیه، رتبه در زیر گروه ها و... نوشته شده است.
همونطور که می بینین در کارنامه کنکور سراسری درصد همه دروس امتحانی داوطلب نوشته شده، در سال های گذشته نرم افزار سازمان سنجش بر اساس درصدهای کسب کرده در این آزمون، تراز همه داوطلبا را در هر زیر گروه محاسبه می نمود و با توجه به این تراز بدست اومده رتبه یا جایگاه هر کسی را نسبت به بقیه داوطلبایی که دارای یک سهمیه برابر است، در هر زیر گروه مشخص می کرد.
برای اینکه بهتر متوجه این قضیه بشین، در جدول زیر ترتیب مراحل تحلیل یک کارنامه (کارنامه تصویر) را براتون گذاشتیم:
ترتیب مراحل | نام مراحل | اقدامات انجام شده در هر مرحله |
یک | محاسبه درصد داوطلب در همه دروس | در مرحله اول نرم افزار تخمین درصد سازمان سنجش، بر اساس سوالای درست و غلط داوطلب اقدام به محاسبه همه دروس این آزمون می کنه. |
دو | محاسبه نمره کل نهایی در هر زیر گروه | با استفاده از درصدهای بدست اومده در هر درس و ضرایب در زیر گروه ها تراز کل را برای هر زیر گروه محاسبه می کنن. بطور مثال کنکور تجربی 5 زیر گروه داریم که ضریب دروس تو همه این زیر گروه ها با هم متفاوته و همین باعث تفاوت در نمره بدست اومده در هر زیر گروه میشه . |
سه | محاسبه رتبه در سهمیه نهایی هر زیر گروه | در این قسمت با توجه به نمره کل داوطلبا در هر زیر گروه باید رتبه داوطلب تعیین بشه. برای محاسبه این رتبه، تراز داوطلبایی که سهمیه برابر دارن با هم مقایسه شده و به داوطلبی که بالاترین تراز را کسب کرده رتبه 1 اختصاص داده میشه و به همین ترتیب رتبه ها بالا میرن. |
چهار | بدست آوردن ماکزیمم نمره کل زیر گروه ها | تو این قسمت با مقایسه نمره کل هر زیر گروه داوطلب، بالاترین نمره به عنوان ماکزیمم نمره کل زیر گروه ها در نظر گرفته میشه. |
لازم به ذکره که به دلیل حذف زیرگروه ها از کنکور سراسری دیگه رتبه در زیر گروه ها تو کارنامه اولیه قابل مشاهده نبوده و متقاضیا می تونن بر اساس رتبه کشوری و رتبه در سهمیه نهایی انتخاب رشته خودشون رو انجام بدن. بعد از اطلاع از رتبه های منتشر شده در کارنامه اولیه داوطلبا می تونن انتخاب رشته خودشون رو انجام بدن که توضیحات و شرایط لازم برای انجام انتخاب رشته کنکور در دفترچه راهنمای انتخاب رشته ارائه شده که می تونین برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله زیر مراجعه کنین.
بیشتر بخوانید: دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری
هر داوطلب در چندین حالت مختلف بین کل شرکت کننده های آزمون گروه آزمایشی خودش سنجیده میشه که در هر کدوم رتبه های متفاوتی را هم به دست میاره، اما از مهم ترین این رتبه ها که زمان انتخاب رشته کنکور سراسری خیلی تاثیر داره، میشه به رتبه در سهمیه نهایی هر داوطلب اشاره کرد.
کارنامه اولیه کنکور سراسری رتبه کل در سهمیه نهایی از مقایسه ماکزیمم رتبه کل در هر زیر گروه داوطلبای شرکت کننده در سهمیه های یکسان بدست میاد و بالاترین ماکزیمم نمره همون رتبه 1 در زیر گروه می باشد. با توجه به حذف زیر گروه ها در کارنامه اولیه، شاهد رتبه کل و رتبه در سهمیه نهایی خواهیم بود.
تا اینجا متوجه شدین که رتبه کل در سهمیه نهایی نشون دهنده جایگاه تموم داوطلبای دارای سهمیه مشابه است که اصولا بهترین رتبه بدست اومده داوطلب در جدول رتبه در سهمیه نهایی هر زیر گروه است. زمان انتخاب رشته کنکور سراسری باید توجه داشته باشین که اگه زیر گروه مشخصی را در نظر دارین بهتره حتما رتبه در سهمیه نهایی اون زیر گروه را در نظر گرفته و با توجه به اون رتبه انتخاب رشته خودتون را انجام بدین.
داوطلبایی که تصمیم به انتخاب رشته دانشگاه آزاد را دارن، باید در نظر داشته باشن که ملاک پذیرش دانشگاه آزاد رتبه کشوری است، در اصطلاح این دانشگاه بدون اعمال سهمیه اقدام به پذیرش دانشجو می کنه بنابراین زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد فقط به رتبه کشوری خودتون توجه داشته باشین.
بیشتر بخوانید: راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری
برای داوطلبای کنکور سهمیه های مختلفی در دفترچه ثبت نام آزمون سراسری مشخص شده تا بتونن با مطالعه دقیق شرایط و جزئیات سهمیه های کنکور در زمان ثبت نام کنکور نوع سهمیه خودشون رو مشخص کنن. در واقع متقاضیا می تونن از میان انواع سهمیه های ذکر شده مثل سهمیه ایثارگران، رزمندگان، خانواده شهدا، سهمیه مناطق و ... سهمیه ای که واجد شرایطش هستن رو در فرم اینترنتی ثبت نام علامت بزنن.
با انجام این کار سازمان سنجش از سهمیه های هر داوطلب با خبر شده و بعد از برگزاری کنکور و انتشار کارنامه اولیه رتبه در سهمیه های مختلف رو برای اطلاع داوطلبا در اختیارشون قرار میده تا با توجه به این اطلاعات بتونن انتخاب رشته خودشون رو انجام بدن.
بر این اساس رتبه و تراز داوطلب نسبت به سایر متقاضیای کنکوری که دارای سهمیه یکسانی با اون فرد دارن بدست میاد. مثلا رتبه در سهمیه مناطق رتبه متقاضی با تمامی داوطلبای همون منطقه ای که اون فرد در مقطع دیپلم فارغ التحصیل شده سنجیده میشه.
برای همین رتبه در سهمیه نهایی متقاضی با توجه به نوع سهمیه ای که مشخص کرده تو کارنامه اولیه منتشر میشه و داوطلبا می توننن در زمان انتخاب رشته کنکور به این رتبه توجه کنن. همچنین، آخرین رتبه مجاز در سهمیه نهایی هم در کارنامه مشخص میشه تا داوطلبا بتونن رتبه خودشون در سهمیه نهایی رو با آخرین فرد مجاز شده مقایسه کنن و سپس انتخاب رشته خودشون رو انجام بدن.
در ادامه بخوانید: سهمیه مناطق در کنکور سراسری
اگه بعد از خوندن این مقاله سوال یا ابهامی در خصوص اطلاعات کارنامه کنکور و انتخاب رشته داشتین، می تونین از کارشناسای مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو کمک بگیرن. راه ارتباطی شما با این کارشناسا از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی تحصیلیکو است. همچنین پیشنهاد می کنیم عضو کانال تلگرام کنکور سراسری تحصیلیکو باشین تا از تموم اخبار مربوط به کنکور سراسری مطلع بشین.
برای مشاوره رتبه کل در سهمیه نهایی کنکور سراسری
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۵ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. اگر می خواهید همین الان سوالتان را از مشاور مربوطه بپرسید کافیست با تلفن ثابت از سراسر کشور با شماره 9099071789 تماس بگیرید. |
تمامی هموطنان عزیزمان از سراسر ایران می توانند برای استفاده از خدمات مشاوره و ارتباط با کارشناسان تحصیلیکو از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره 9099075305 تماس بگیرند .
برخی از مخاطبان تحصیلیکو به دلیل مشکلات مخابراتی نمی توانند با شماره های 909 تماس بگیرند و یا به طور کلی به تلفن ثابت دسترسی ندارند ؛ برخی نیز تمایل دارند از بسته های تخفیفی تحصیلیکو استفاده کنند تا هزینه کمتری برای مشاوره پرداخت نمایند . برای این دسته از عزیزان پکیج های مشاوره تحصیلیکو را طراحی کرده ایم که می توانید با خرید آن از هرجای ایران که هستید از طریق تلفن ثابت یا تلفن همراه با کارشناسان تحصیلیکو در ارتباط باشید . برای خرید پکیج های مشاوره تحصیلیکو و استفاده از بسته های تخفیفی کلیک کنید .
در خبرنامه ایمیلی تحصیلیکوهر هفته گزیده ای از مهم ترین اخبار تحصیلی مرتبط با رویداد های مدارس ، کنکور سراسری ، کارشناسی ارشد و دکتری را گردآوری می کنیم و بصورت رایگان برای کاربران سایت ارسال می کنیم . اگر شما هم مایلید از اخبار تحصیلی در طول سال جا نمانید کافیست ایمیل خود را در کارد زیر وارد کنیم تا از همان لحظه عضو خبرنامه ایمیلی ما شوید .
مرکز مشاوره تحصیلیکو امکانی فراهم کرده تا کاربران سایت بتوانند با عضویت در کانال های اطلاع رسانی شبکه های اجتماعی از آخرین اخبار و اطلاعیه های تحصیلی مربوط به حوزه تحصیلی مدنظر خود آگاه شوند . برای این منظور می توانید با کلیک بر روی هر یک از لینک های زیر در کانال مدنظرتان عضو شوید.
کانال مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو کانال دکتری تخصصی کانال کارشناسی ارشد کانال مشاوره کنکور سراسری
یکی از جداب ترین امکانات رایگان تحصیلیکو برای مخاطبان خود خبرنامه پیامکی است که با عضویت در آن آخرین اخبار رویداد های تحصیلی برای شما پیامک می شود . خبرنامه پیامکی تحصیلیکو در موضوعات مدارس ، کنکور سراسری ، دانشگاه های بدون آزمون ، کارشناسی ارشد و دکتری اطلاع رسانی می کند و برای عضویت در آن کافیست مقطع مربوط به خود را انتخاب کرده و در ادامه شماره تماس خود را ثبت نمایید .
1000000
بازدید کننده تحصیلیکو تاکنون
14000
مخاطبان مشاوره تلفنی تحصیلیکو تاکنون
88081
تعداد سوالات سایت تحصیلیکو