تاریخ خبر: 2020-06-27 08:48:09
شورای عالی انقلاب فرهنگی دستورالعمل نقل و انتقال و تغییر رشته فرزندان اعضای هیات علمی را برای اعمال در کنکور ۹۹ و پذیرش در سال تحصیلی جدید ابلاغ کرد.
دستورالعمل اجرایی مصوبه جلسه ۷۳۵ تاریخ ۲۵ تیرماه ۹۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص نقل و انتقال فرزندان اعضای هیأت علمی با امضای منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد برای اعمال در کنکور سراسری سال ۹۹ ابلاغ شد. در این دستورالعمل آمده است:
این دستورالعمل اجرایی طی نامه شماره ۴۲۶۷۹/۴۱۱۰۴ تاریخ ۱۸ تیرماه ۹۹ معاون حقوقی ریاست جمهوری ابلاغ شده است و دستورالعمل اجرایی تهیه شده و برای استفاده پذیرفته شدگان سال ۱۳۹۹ و بعد از آن ملاک عمل است و دستورالعمل شماره ۶۹۳۱۲/و تاریخ ۱۴ مرداد ۹۲ لغو میشود.
دانشگاه : منظور از دانشگاه کلیه مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی هستند که با مجوز شورای گسترش آموزش عالی وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا به موجب قانون مصوب مجلس شورای اسلامی و یا با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس شده اند.
مقطع : منظور از مقطع در این دستورالعمل مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفهای است که از طریق آزمونهای سراسری دانشجو میپذیرند.
تبصره: تسهیلات این بخشنامه مشمول آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته، دکتری تخصصی و دستیاری رشتههای علوم پزشکی نیست.
دوره : منظور از دوره در این دستورالعمل دورههای تحصیلی روزانه، نوبت دوم (شبانه)، غیرانتفاعی، پیام نور، پردیس خودگردان (بین الملل)، ظرفیت مازاد، نیمه حضوری، مجازی، مشترک و دورههای دانشگاه آزاد است.
گروه آزمایشی : منظور از گروه آزمایشی یکی از پنج گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبانهای خارجی آزمون سراسری و یا گروههای آزمونهای کاردانی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته و جامع علمی - کاربردی است.
حدنصاب : حدنصاب نمره علمی لازم، برای انتقال ۹۰ درصد نمره کل آخرین نفر پذیرفته شده در سهمیه مربوط برای رشته محل مورد تقاضا است و تمامی شرایط و ضوابط آزمون (مانند بومی پذیری، سهمیه بندی، جنسیت و …) اعمال میشود. پذیرفته شدگان سهمیه رزمندگان و ایثارگران (رزمندگان، شاهد، جانبازان، آزاددگان، فرزندان و همسران آنان) برای استفاده از این تسهیلات باید حدنصاب نمره در سهمیه آزاد را کسب کنند.
جزئیات دستورالعمل جدید تسهیلات فرزندان اعضای هیات علمی در کنکور ۹۹
عضو هیات علمی: اعضای هیات علمی اعم از شاغل، بازنشسته یا متوفی (در دو حالت اخیر باید به هنگام بازنشستگی یا فوت حسب مورد شرایط لازم ذیل را داشته باشند) که مشمول این دستورالعمل هستند، عبارتند از:
الف ) اعضای هیات علمی وزارتخانههای «علوم، تحقیقات و فناوری» و «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»: تمامی اعضای هیات علمی رسمی قطعی یا رسمی آزمایشی و یا پیمانی به شرط داشتن دو سال کار هیات علمی به صورت پیمانی در صورتی که گزینش علمی و عمومی آنان توسط یکی از وزارتخانههای علوم و بهداشت انجام شده باشد.
تبصره: اعضای هیات علمی مشمولین تعهدات قانونی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که فرآیند جذب را طی کرده و حکم هیات علمی پیمانی با پایه ۳ و بیشتر برای آنها صادر شده است، مشمول استفاده از این تسهیلات هستند.
ب) اعضای هیات علمی دانشگاههای وابسته به سایر وزارتخانهها و نهادها، اعم از نظامی و غیرنظامی و همچنین مؤسسات غیرانتفاعی: تمام اعضای هیأت علمی رسمی قطعی یا رسمی آزمایشی این دانشگاهها و مؤسسات در صورتی که گزینش علمی و عمومی آنان توسط یکی از وزارتخانههای علوم و بهداشت انجام شده باشد. ایشان باید حکم کارگزینی ممهور به مهر هیئت ممیزه مرکزی را ارائه کنند.
ج) اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد: تمامی اعضای هیات علمی تمام وقت (حداقل ۳۲ ساعته)، رسمی قطعی یا رسمی آزمایشی یا پیمانی با شرط داشتن ۲ سال سابقه کار هیات علمی به صورت پیمانی تمام وقت در صورتی که گزینش علمی و عمومی آنان توسط یکی از وزارتخانههای علوم و بهداشت انجام شده باشد. ایشان باید حکم کارگزینی ممهور به مهر هیئت ممیزه دانشگاه آزاد را ارائه کنند.
تبصره ۱: سایر اعضای هیات علمی به جز موارد تعریف شده در بندهای الف، ب و ج نمیتوانند از تسهیلات این بخشنامه استفاده کنند.
تبصره ۲: اعضای هیات علمی باید دقیقا در زمان قبولی فرزند خود حائز شرایط استفاده از تسهیلات باشند، در غیر این صورت نمیتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
چنانچه بعد از اتمام مهلت استفاده از این تسهیلات (حداکثر یک ترم پس از اعلام نتایج داوطلبان) عضو هیات علمی شرایط و ضوابط لازم جهت برخورداری از تسهیلات مربوط را کسب کند، نمیتواند از این تسهیلات برخوردار شود.
دانشگاه مبدا و مقصد : منظور از دانشگاه مبدا، محلی است که داوطلب در آنجا قبول شده و دانشگاه مقصد، محلی است که داوطلب میخواهد به آنجا منتقل شود.
شرایط و ضوابط انتقال فرزندان هیات علمی در کنکور سراسری
پذیرفته شدگان آزمون سراسری میتوانند از دانشگاه مبدا به یکی از دانشگاههای واقع در شهر محل خدمت (ترجیحا دانشگاه محل خدمت) عضو هیات علمی و یا در صورت نبودن آن رشته در آن شهر به دانشگاه نزدیکترین شهر به محل خدمت عضو هیات علمی حسب مورد با تعیین سازمان سنجش آموزش کشور یا دانشگاه آزاد اسلامی مطابق با ضوابط زیر انتقال بدهند.
انتقال هنگامی امکان پذیر است که داوطلب حدنصاب علمی را برای کدرشته محل مورد تقاضا دارا باشد و از دانشگاه مبدا به دانشگاه مقصد در همان رشته و همان گرایش و همان مقطع و همان گروه آزمایشی انجام میشود.
جزئیات ممنوعیتهای انتقال
انتقال در دورههای مختلف طبق جدول شماره یک صورت میپذیرد و انتقال از نوبت دوم (شبانه) به روزانه، از مقطع پایینتر به مقطع بالاتر، از دورههای غیرحضوری، نیمه حضوری و مجازی به دوره حضوری، از دانشگاههای غیردولتی وابسته به وزارتین (به جز رشته محلهای دانشگاه آزاد اسلامی که پذیرش آنها توسط سازمان سنجش انجام میشود) ممنوع است.
تذکر مهم: انتقال فقط به شهر دانشگاه محل خدمت عضو هیات علمی و در صورت عدم وجود رشته به دانشگاه نزدیکترین شهر به محل خدمت عضو هیات علمی امکان پذیر است.
تبصره ۱: برای انتقال به رشته محلها یا موسساتی که با شرایط خاصی دانشجو میپذیرد (مانند مؤسسات وابسته به سایر وزارتخانهها) دارا بودن شرایط خاص رشته یا مؤسسه مقصد ضروری است و تأیید شرایط مورد نظر با مؤسسه مقصد است.
تبصره ۲: انتقال در یک شهر امکان پذیر نیست.
تبصره ۳: اگر فرزند هیات علمی دارای حدنصاب لازم برای انتقال به شهر محل خدمت والدین بنیاد، میتواند به دانشگاهی که حدنصاب آن را دارا است، ترجیحا به دانشگاه نزدیکتر به شهر محل خدمت انتقال یابد.
تبصره ۴: انتقال پذیرفته شدگان دورههای مناطق محروم، فرهنگیان، دارای تعهد خدمت و سهمیههای خاص (مانند سهمیه مناطق زلزله زده و سیل زده) باید استفاده از این تسهیلات ممنوع است.
تبصره ۵: امکان معرفی به رشته محلهای مناطق محروم، تربیت معلم، فرهنگیان، دارای تعهد خدمت و سهمیه خاص (مانند سهمیه مناطق زلزله زده و سیل زده و قانون برقرای عدالت آموزشی) وجود ندارد.
بصره ۶: با توجه به محدودیت ظرفیت و تقاضای زیاد، انتقال به رشته محلهای واقع در استان تهران برای اعضای هیات علمی که محل جغرافیایی محل خدمت آنها استان تهران نیست، امکان پذیر نیست.
تبصره ۷: اعضای هیات علمی بازنشسته یا فوت شده، محل سکونت برای اعضای هیات علمی مأمور به خدمت یا مأمور به تحصیل، محل مأموریت در نظر گرفته میشود. این افراد باید سند سکونت و حکم حداقل یکسال مأموریت را ارائه دهند.
انتقال از رشته های پذیرش شده بدون کنکور به رشته های با کنکور امکان پذیر نیست
تبصره ۸: انتقال از رشتههایی که صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی (بدون آزمون) پذیرش دانشجو انجام میشود به رشتههایی که براساس آزمون پذیرش دانشجو صورت میپذیرد، ممنوع است.
تسهیلات در آزمون کاردانی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته و علمی کاربردی
تمام تسهیلات منظور شده در آزمون سراسری برای انتقال، در آزمون کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته که حسب مورد توسط سازمان سنجش آموزش کشور یا دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود، در همان موسساتی که از این آزمون دانشجو میپذیرد با رعایت ضوابط فوق نیز وجود دارد.
دارا بودن شرایط خاص مؤسسه مقصد برای داوطلبان، الزامی است.
تمام تسهیلات منظور شده در آزمون سراسری برای انتقال، در آزمون جامع علمی - کاربردی که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار میشود، در همان موسساتی که از این آزمون دانشجو میپذیرد با رعایت ضوابط فوق نیز وجود دارد. دارا بودن شرایط خاص مؤسسه مقصد برای داوطلبان، الزامی است.
مدارک لازم مورد نیاز برای چهار گروه اعضای هیات علمی مشخص شده است.
اعضای هیات علمی رسمی دانشگاههای تابعه وزارتخانههای علوم یا بهداشت، اعضای هیات علمی پیمانی دانشگاههای تابعه وزارتخانههای علوم یا بهداشت، اعضای هیات علمی رسمی دانشگاههای شاهد، فنی حرفهای، دانشگاهها و مؤسسات وابسته به سایر وزارتخانهها و نهادها و مؤسسات غیرانتفاعی و اعضای هیات علمی رسمی تمام وقت دانشگاه آزاد یا پیمانی تمام وقت با حداقل ۲ سال سابقه کار به عنوان هیأت علمی پیمانی دانشگاه آزاد مشمول ارائه مدارک میشوند.
نحوه اجرای دستورالعمل انتقال فرزندان اعضای هیات علمی
پس از اعلام رسمی اسامی پذیرفته شدگان از سوی سازمان سنجش آموزش کشور و دانشگاه آزاد، عضو هیات علمی برای انتقال فرزند خود، اقدام به تهیه مدارک لازم کرده و حسب مورد به سامانههای مربوطه سازمان سنجش آموزش کشور (برای رشته محلهایی که پذیرش آن توسط سازمان سنجش انجام شده است) یا مرکز سنجش و پذیرش و فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد (برای رشته محلهایی که پذیرش آن توسط دانشگاه آزاد انجام شده است) مراجعه میکند.
برای اجرای هر چه بهتر این دستورالعمل و جلوگیری از بروز مشکلات مختلف برای اساتید به شرح زیر عمل میشود:
۱) پذیرفته شدگان آزمون سراسری: پس از اعلام رسمی اسامی پذیرفته شدگان از سوی سازمان سنجش آموزش کشور، عضو هیأت علمی اقدام به تهیه مدارک لازم کرده و اسکن آنها را نیز تهیه میکند. سپس از طریق سامانه اینترنتی مربوطه اقدام به ثبت نام و ارسال مدارک میکند.
نتیجه بررسی از طریق سامانه به متقاضی اعلام میشود. پس از صدور معرفی نامه داوطلب بر اساس برنامه زمانی که از طریق سامانه اعلام میشود باید با اصل مدارک برای ثبت نام به دانشگاه مراجعه کند.
تبصره: انتقال به دانشگاههای واقع در شهر تهران؛ فقط برای اعضای هیأت علمی که محل جغرافیایی خدمت آنها استان تهران است و یا مشمول تبصره ۸ بند ۲ با محل سکونت یا محل مأموریت استان تهران هستند، امکان پذیر است و در صورتی که با توجه به مفاد این دستورالعمل خواستار انتقال به یکی از دانشگاههای شهر تهران باشند و سایر شرایط مندرج در این دستورالعمل را دارا باشد به ترتیب زیر عمل میشود:
سازمان سنجش پس از اخذ کلیه تقاضاها با توجه به ظرفیت هر یک از کدرشته محلها در دانشگاههای مختلف شهر تهران در همان دوره و رشته بر اساس نمره کل اکتسابی در زیر گروه مربوطه در آزمون و محل خدمت عضو هیأت علمی نسبت به توزیع داوطلبان در بین دانشگاههایی که آن رشته را دارند اقدام میکند.
در صورت عدم وجود ظرفیت امکان معرفی داوطلب وجود ندارد. فرزند عضو هیأت علمی در صورتی که واجد شرایط باشد به صورت مازاد ظرفیت به دانشگاه معرفی میشود و برای معرفی به دانشگاه محل خدمت والدین خود اولویت دارد.
۲) پذیرفته شدگان آزمونهای کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته و دانشگاه جامع علمی کاربردی: باید مدارک لازم را به صورت حضوری به سازمان سنجش آموزش کشور ارائه کند.
۳) پذیرفته شدگانی که نتایج آنها توسط دانشگاه آزاد اسلامی اعلام میشود: دانشگاه آزاد اسلامی موظف است نسبت به انتقال پذیرفته شدگان آن دانشگاه که نتایج آنها توسط دانشگاه آزاد اسلامی اعلام میشود بر اساس این دستورالعمل اقدام کند.
پس از اعلام رسمی اسامی پذیرفته شدگان از سوی دانشگاه آزاد اسلامی، عضو هیأت علمی برای انتقال فرزند خود که در دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته شده است اقدام تهیه مدارک لازم کرده و به مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد مراجعه میکند.
داوطلب فقط یک بار مجاز به استفاده از این تسهیلات است
استفاده از مفاد این دستورالعمل فقط برای یکبار به ازای هر بار قبولی در آزمون مجاز است و حداکثر تا پایان ترم اول امکان پذیر است. پس از تهیه معرفی نامه مربوط، تغییر کد محلی که داوطلب به آن معرفی شده است، امکان پذیر نیست.
انتقال در مراحل تکمیل ظرفیت در صورتی امکان پذیر است که داوطلب قبل از آن از تسهیلات بخشنامه استفاده نکرده باشد.
داوطلبی که در رشتههای دارای شرایط خاص مربوط به نهادها یا رشتههای نیمه متمرکز که دارای تعهد خدمت بوده پذیرفته شده باشد، در صورت موافقت نهاد مذکور و داشتن شرایط میتواند انتقال دهد.
فرزند عضو هیات علمی که توسط این آیین نامه به یک دانشگاه انتقال مییابد در صورتی که بخواهد با استفاده از سایر آیین نامه به دانشگاه دیگری انتقال دهد باید حد نصاب لازم برای انتقال را داشته باشد.
تسهیلات این بخشنامه منحصرا مختص فرزندان اعضای هیات علمی است و افراد تحت تکفل (غیر از فرزند) یا تحت قیومیت ایشان نمیتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
فرزندان اعضای هیات علمی که مشمول استفاده از آیین نامههای دیگری نیز هستند فقط میتوانند از یکی از آیین نامهها استفاده کنند.
دانشگاهها یا واحدهای دانشگاهی موظف هستند از فرزندان اعضای هیات علمی که بر اساس این دستورالعمل حسب مورد از طرف سازمان سنجش آموزش کشور یا دانشگاه آزاد اسلامی معرفی میشوند، ثبت نام به عمل آورند.
دانشگاه مقصد موظف است اصل مدارک داوطلبان را با تصاویر و فایل اطلاعات ارسال شده بر روی پرتال سازمان سنجش آموزش کشور تطبیق داده و در صورت تایید نسبت به ثبت نام آنها اقدام کند. در صورت وجود هرگونه مغایرت در مدارک، امکان ثبت نام توسط دانشگاه وجود ندارد و مرابطط توسط دانشگاه جهت بررسی به سازمان سنجش اعلام میشود.
هیچ کدام از داوطلبانی که با استفاده از این تسهیلات حسب مورد توسط سازمان سنجش یا دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی معرفی میشوند نیاز به ثبت نام در دانشگاه مبدا ندارند و به صورت مستقیم به دانشگاه مقصد مراجعه میکنند و دانشگاه مقصد باید از آنها ثبت نام به عمل آورد و اخذ شهریه از معرفی شدگان دوره روزانه در دانشگاه مبدا و مقصد و در دانشگاه مبدا در تمامی دورهها ممنوع است.
به منظور اجرای بهینه دستورالعمل و ایجاد وحدت رویه وزارتخانههای علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی صرفا در قالب این دستورالعمل اقدام میکنند و شورای سنجش و پذیرش بر اجرای مصوبه و دستورالعمل اجرایی آن، نظارت و در خصوص انطباق عملکرد دستگاهها با آن تصمیم گیری میکند که این تصمیمات برای کلیه دستگاهها لازم الاجرا است.
گفتنی است، در دستور العمل سال ۱۳۹۲ مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی فرزندان اعضای هیات علمی علاوه بر نقل و انتقال امکان تغییر رشته را نیز داشتند که در دستور العمل فعلی، تغییر رشته لغو و داوطلبانی که فرزند هیات علمی هستند فقط میتوانند اقدام به نقل و انتقال به دانشگاه محل زندگی یا تدریس والدین خود بکنند.
سامانه ثبت درخواست نقل و انتقالات دانشگاه آزاد برای فرزندان اعضای هیئت علمی پذیرفته شده در دانشگاه آزاد فعال شد .
برای ورود به سامانه نقل و انتقالات دانشگاه آزاد کلیک کنین
برای اطلاع از دستور العمل جدید نقل و انتقال فرزندان هیات علمی کلیک کنید
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
تمامی هموطنان عزیزمان از سراسر ایران می توانند برای استفاده از خدمات مشاوره و ارتباط با کارشناسان تحصیلیکو از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره 9099075305 تماس بگیرند .
برخی از مخاطبان تحصیلیکو به دلیل مشکلات مخابراتی نمی توانند با شماره های 909 تماس بگیرند و یا به طور کلی به تلفن ثابت دسترسی ندارند ؛ برخی نیز تمایل دارند از بسته های تخفیفی تحصیلیکو استفاده کنند تا هزینه کمتری برای مشاوره پرداخت نمایند . برای این دسته از عزیزان پکیج های مشاوره تحصیلیکو را طراحی کرده ایم که می توانید با خرید آن از هرجای ایران که هستید از طریق تلفن ثابت یا تلفن همراه با کارشناسان تحصیلیکو در ارتباط باشید . برای خرید پکیج های مشاوره تحصیلیکو و استفاده از بسته های تخفیفی کلیک کنید .
در خبرنامه ایمیلی تحصیلیکوهر هفته گزیده ای از مهم ترین اخبار تحصیلی مرتبط با رویداد های مدارس ، کنکور سراسری ، کارشناسی ارشد و دکتری را گردآوری می کنیم و بصورت رایگان برای کاربران سایت ارسال می کنیم . اگر شما هم مایلید از اخبار تحصیلی در طول سال جا نمانید کافیست ایمیل خود را در کارد زیر وارد کنیم تا از همان لحظه عضو خبرنامه ایمیلی ما شوید .
مرکز مشاوره تحصیلیکو امکانی فراهم کرده تا کاربران سایت بتوانند با عضویت در کانال های اطلاع رسانی شبکه های اجتماعی از آخرین اخبار و اطلاعیه های تحصیلی مربوط به حوزه تحصیلی مدنظر خود آگاه شوند . برای این منظور می توانید با کلیک بر روی هر یک از لینک های زیر در کانال مدنظرتان عضو شوید.
کانال مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو کانال دکتری تخصصی کانال کارشناسی ارشد کانال مشاوره کنکور سراسری
یکی از جداب ترین امکانات رایگان تحصیلیکو برای مخاطبان خود خبرنامه پیامکی است که با عضویت در آن آخرین اخبار رویداد های تحصیلی برای شما پیامک می شود . خبرنامه پیامکی تحصیلیکو در موضوعات مدارس ، کنکور سراسری ، دانشگاه های بدون آزمون ، کارشناسی ارشد و دکتری اطلاع رسانی می کند و برای عضویت در آن کافیست مقطع مربوط به خود را انتخاب کرده و در ادامه شماره تماس خود را ثبت نمایید .
1000000
بازدید کننده تحصیلیکو تاکنون
14000
مخاطبان مشاوره تلفنی تحصیلیکو تاکنون
88642
تعداد سوالات سایت تحصیلیکو